Veelgestelde vragen
Vraag en antwoord
Alles uitvouwen Alles invouwen- Heb ik een verwijzing nodig?
In de meeste gevallen hoef je niet eerst naar je (huis) arts of specialist voordat je een afspraak bij ons kan maken.
In sommige gevallen heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld voor aan huis behandelingen of als je komt met een aandoening die op de chronische lijst staat. Deze lijst is opgesteld door de overheid en kun je vinden op wetten.overheid.nl
- Ik ga bellen voor een eerste afspraak, welke gegevens hebben jullie nodig?
- Geboortedatum, postcode, huisnummer, telefoonnummer en e-mailadres
- Een verwijzing als je deze hebt gekregen van je huisarts of specialist
- Je wensen qua therapeut
Wij zijn tussen 08.00 en 15.00 uur het beste bereikbaar. Wij vinden het fijn als je je agenda alvast bij de hand hebt.
- Worden de behandelingen vergoed?
Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat je precies vergoed krijgt, hangt af van je leeftijd en de reden waarom je fysiotherapie of oefentherapie krijgt. Je kan jezelf aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.
Basisverzekering
In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed door je basisverzekering. De regels
zijn behoorlijk ingewikkeld. Vraag bij twijfel je fysiotherapeut of zorgverzekeraar om
opheldering.Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering voor kinderen/jongeren tot 18 jaar
- Tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen fysiotherapie sowieso vergoed.
Voor de vergoeding van extra behandelingen is toestemming nodig van de
zorgverzekeraar. - Tot 18 jaar wordt fysiotherapie voor aandoeningen die op de lijst chronische
aandoeningen fysiotherapie staan volledig vergoed. - Tot 18 jaar gelden voor artrose aan knie of heup, urineverlies, etalagebenen
en ziekenhuisopname dezelfde regels als voor volwassenen.
Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering vanaf 18 jaar
Als je een aandoening hebt die op de lijst chronische aandoeningen staat, wordt fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. De overheid heeft een lijst samengesteld met zogenaamde chronische indicaties. Deze lijst is opgesteld door de overheid en kun je vinden op wetten.overheid.nl.
Het betreft een lijst met aandoeningen waarbij de vergoeding voor fysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering geregeld wordt. Er is voor deze vergoeding een verwijzing door een arts of specialist nodig. Op de verwijzing voor de fysiotherapeut vermeldt de arts of specialist uw aandoening. Alleen wanneer deze aandoening voorkomt op de lijst (de zogenaamde ‘lijst chronische aandoeningen’) is er sprake van een chronische indicatie. Of er op je verwijzing een chronische indicatie staat vermeld controleren wij uiteraard voor je. Wij zullen dit dan ook op de juiste manier bij uw zorgverzekeraar declareren. Je hoeft dit niet zelf in de gaten te houden.
Als fysiotherapie onder de basisverzekering valt, betaal je vanaf 18 jaar eerst het eigen risico (als dat tenminste niet al besteed is aan andere zorg). Let op: als de behandeling doorloopt in een volgende kalenderjaar betaal je opnieuw eerst het eigen risico. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt geen eigen risico.
Aanvullende verzekering
Indien je niet in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering kan je een vergoeding krijgen vanuit je aanvullende verzekering, mits je deze hebt afgesloten. Dit kan je terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.
Komt je er niet uit? Je kan ons bellen, met je geboortedatum en postcode kunnen wij het voor je opzoeken.
- Tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen fysiotherapie sowieso vergoed.
- Hebben jullie met alle zorgverzekeraars een contract?
Wij hebben met alle verzekeringen een contract afgesloten, behalve Zorg & Zekerheid.
Ben je verzekerd bij Zorg & Zekerheid?
Vanaf 1 januari 2024 komen de kosten voor een behandeling voor je eigen rekening. De factuur kan je vervolgens indienen bij Zorg & Zekerheid. Je krijgt dan een deel van de factuur vergoed, en een deel zal je zelf moeten betalen.
- Hoe zeg ik een afspraak af?
Je kan je afspraak op verschillende manieren annuleren mits dit 24 uur van te voren is. Je kunt ons bellen, appen, e-mailen of ons contactfomulier op de website invullen. Dat kan ook buiten onze openingstijden om. Mocht u bijvoorbeeld op zaterdag ziek worden en de afspraak voor maandag willen annuleren, stuur ons dan een berichtje en wij maken het in orde.
- Moet ik mijn behandelingen zelf declareren?
Indien je verzekerd bent bij Zorg & Zekerheid moet je je behandelingen zelf declareren. Voor alle andere zorgverzekeraars nemen wij je deze zorg graag uit handen.
- Ik heb chronische klachten, kom ik in aanmerking voor chronische fysiotherapie?
De overheid heeft een lijst samengesteld met zogenaamde chronische indicaties. Deze lijst is opgesteld door de overheid en kun je vinden op wetten.overheid.nl. Het betreft een lijst met aandoeningen waarbij de vergoeding voor fysiotherapie grotendeels vanuit de basisverzekering geregeld wordt. Er is voor deze vergoeding een verwijzing door een arts of specialist nodig. Op de verwijzing voor de fysiotherapeut vermeldt de arts of specialist je aandoening. Alleen wanneer deze aandoening voorkomt op de lijst (de zogenaamde ‘lijst chronische aandoeningen’) is er sprake van een chronische indicatie. Of er op je verwijzing een chronische indicatie staat vermeld controleren wij uiteraard voor je.
Gevarieerd aanbod aan specialisten
Wij hebben een gevarieerd aanbod aan specialisten voor je klaar staan in Naaldwijk en Honselersdijk. Zo is dus altijd een fysiotherapeut bij jou in de buurt.
Openingstijden
Naaldwijk
Maandag | 07:00 – 21:00u |
Dinsdag | 08:00 – 18:00u |
Woensdag | 07:00 – 21:00u |
Donderdag | 08:00 – 18:00u |
Vrijdag | 07:00 – 15:00u |
Openingstijden
Honselersdijk
Maandag | 08:00 – 15:00u |
Dinsdag | 08:00 – 17:00u |
Woensdag | 09:00 – 12:00u |
Donderdag | 08:00 – 17:00u |
Vrijdag | 08:00 – 15:00u |