Dry Needling – Fysiotherapie Westland – Naaldwijk

Fysiotherapie Westland

Header afbeelding

Uw fysiotherapeut in Naaldwijk en Honselersdijk

Wij hebben een gevarieerd aanbod aan specialisten voor je klaar staan in Naaldwijk en Honselersdijk. Zo is dus altijd een fysiotherapeut bij jou in de buurt.

Openingstijden Naaldwijk

Maandag:          07:00 - 21:00 Dinsdag:            08:00 - 18:00 Woensdag:        07:00 - 20:00 Donderdag:       08:00 - 18:00 Vrijdag:              07:00 - 15:00

Openingstijden Honselersdijk

Maandag:          08:00 - 15:00 Dinsdag:            08:00 - 17:00 Woensdag:        08:00 - 12:00 Donderdag:       08:00 - 17:00 Vrijdag:              08:00 - 12:00

Dry Needling

Dry needling

Bij dry needling brengt de therapeut met een speciale techniek naalden in de spieren aan om deze spieren snel en langdurig te ontspannen. Deze techniek maakt gebruik van acupunctuurnaalden zonder vloeistofinjectie. Vandaar de benaming ‘dry’ needling.

Het is belangrijk op te merken dat dry needling therapie niet hetzelfde is als acupunctuur. Bij acupunctuur worden doorgaans meerdere naalden oppervlakkig in het lichaam geplaatst, waar ze enige tijd blijven zitten en de ‘energie’ in het lichaam beïnvloeden. Bij dry needling wordt meestal slechts één naald gebruikt, die kortdurend de spier stimuleert. Het richt zich op specifieke punten, bekend als ’triggerpoints’, en is geen behandeling gericht op de ‘energie’. Triggerpoints zijn gevoelige plekken in de spieren die niet alleen lokaal pijn veroorzaken, maar vaak ook pijn op andere plekken in het lichaam.

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints door ze met een naald aan te prikken, dit leidt tot ontspanning van de spier(en). Bij aanhoudende klachten behandelt de fysiotherapeut vaak meerdere spieren in het betreffende gebied. Denk hierbij aan: armen, benen, nek, rug en billen.

Het inbrengen van de naaldjes is meestal vrijwel pijnloos. Wanneer het juiste triggerpoint wordt aangeprikt, kan de spier zich kort aanspannen, wat kan aanvoelen als een soort ‘kramp’. Na deze reactie ontspant de spier meestal direct, waardoor u makkelijker kunt bewegen. Het behandelde gebied kan tijdelijk vermoeid of stijf aanvoelen, maar dit gaat meestal snel voorbij. De fysiotherapeut geeft u daarnaast oefeningen en specifiek advies om de verbetering te behouden. Dry needling is dus geen behandelmethode op zich, maar altijd een aanvulling op de behandeling.

Dry needling is een onderdeel van reguliere fysiotherapiebehandeling en wordt doorgaans vergoed als u aanvullend verzekerd bent.